Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@23:49:49 GMT

آیا مکمل کراتین برای کلیه‌ها مشکل‏ ساز است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۶۱۰۰

آیا مکمل کراتین برای کلیه‌ها مشکل‏ ساز است؟

کراتین ماده‎ای است که معمولا به شکل پودر‌های طعمدار و در ترکیب با یک مایع مصرف می‎شود و توانایی بدن برای تولید انرژی را به سرعت افزایش می‎دهد. کراتین به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و سوخت مورد نیاز عضلات را تامین می‎کند و بر همین اساس است که برخی افراد برای تقویت عملکرد خود در باشگاه‌های ورزشی آن را در قالب مکمل مصرف می‎کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه کیهان: کراتین ماده‎ای است که معمولا به شکل پودر‌های طعمدار و در ترکیب با یک مایع مصرف می‎شود و توانایی بدن برای تولید انرژی را به سرعت افزایش می‎دهد. کراتین به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و سوخت مورد نیاز عضلات را تامین می‎کند و بر همین اساس است که برخی افراد برای تقویت عملکرد خود در باشگاه‌های ورزشی آن را در قالب مکمل مصرف می‎کنند.


به گزارش «منز هلث»، باید به این نکته توجه داشته باشید که هیچ فردی نباید بدون ارزیابی فواید و خطرات مصرف ماده‌ای را آغاز کند. این مسئله برای هر چیزی از بستنی و شکلات تا اسیدآمینه‌ای شگفت‌انگیز به نام کراتین صادق است.


فواید مصرف کراتین
زمانی که موضوع بهبود نیروی عضلانی مطرح می‎شود، کراتین به عنوان ماده‎ای «احتمالا موثر» دسته‎‏بندی می‎‏شود. پژوهش‎های صورت گرفته درباره توانایی کراتین برای افزایش نیروی عضلانی نتایجی یکدست و واحد را نشان نمی‎دهند. با این وجود، تجزیه و تحلیل این پژوهش‎‌ها نشان می‎دهد که کراتین به میزان متوسط نیروی بدن را هم در جوانان و هم در بزرگسالان بهبود می‎بخشد.


آیا کراتین به افزایش وزن کمک می‎‏کند؟
اگر کراتین مصرف کنید، وزن اضافه خواهید کرد. کراتین روشی سریع برای عضله‎‏سازی است، اما این شرایط با مقداری افزایش در وزن آبی نیز همراه است. بیشتر افراد در هفته نخست مصرف بین دو تا چهار پوند (حدود یک تا دو کیلوگرم) احتباس آب در بدن را تجربه می‎کنند، اما این وزن آبی چیز بدی نیست. کراتین آب بیشتری را جذب عضلات می‎کند و به بزرگ‌تر و پرحجم‌تر شدن آن‌ها منتج می‎شود.


پس از احتباس آب اولیه، افزایش وزنی که در ادامه رخ می‎دهد به واسطه افزایش حجم کاری است که می‎توانید تحمل کنید.


برخی افراد فکر می‎کنند که مصرف کراتین بدون انجام ورزش موجب افزایش ذخیره چربی بدن می‎شود، اما این درست نیست. کراتین کالری ندارد و تاثیری بر سوخت و ساز چربی نمی‎گذارد. از این رو، مصرف کراتین بدون انجام ورزش به هیچ ختم می‎شود.


بهترین کراتین کدام است؟
همه مکمل‎های کراتین با هم برابر نیستند. اگر قصد مصرف مکمل کراتین دارید، نمونه‎های کراتین مونوهیدارت را خریداری کنید. بسیاری از مکمل‏ها دارای مواد کم‎‏ارزشی هستند که نیازی به آن‌ها ندارید و ممکن است هزینه بیشتری نیز برای خرید آن‌ها پرداخت کنید.


مکمل کراتین به شکل پودر بهترین گزینه است. مطالعات نشان داده‎‏اند که کراتین مایع و کراتین اتیل‎استر (CEE) ناپایدار بوده و در دستگاه گردش خون تجزیه می‎شوند.


چاد کرکسیک، استادیار فیزیولوژی ورزش در دانشگاه اوکلاهاما، پودر کراتین ۱۰۰ درصد خالص را توصیه می‎کند. برخی شرکت‎ها الکترولیت‏ها و مواد دیگر را به کراتین اضافه می‏کنند، اما آزمایش‏های انجام شده نشان داده‏اند که آن‌ها تاثیر اندکی بر بهبود عملکرد دارند. به گفته کرکسیک، بهتر است با خرید پودر کراتین و ترکیب آن با آبمیوه هم در هزینه‏های خود صرفه‏جویی و هم بهترین نتایج را کسب کنید. قند موجود در آبمیوه سطوح انسولین را افزایش داده و هم به افزایش جذب کراتین در عضله کمک می‏کند.


پودر‌های با کیفیت پایین که به سختی در مایع حل شده و در انتهای ظرف ته‏نشین می‌شوند نیز سود چندانی برای شما ندارند، زیرا کراتین را برای عضلات خود و نه لیوان نیاز دارید. اگر این اتفاق رخ می‏دهد برند دیگری بخرید.


کدام غذا‌ها بیشترین کراتین را دارند؟


همان گونه که بدن کراتین تولید می‌کند، این ماده به طور طبیعی در برخی مواد غذایی نیز وجود دارد. کراتین تنها در مکمل‏ها یافت نمی‏شود و می‏توان با مصرف گوشت گاو و ماهی نیز آن را دریافت کرد.


آیا کراتین برای کلیه ها مشکل‏ساز است؟
پژوهشگران به طور مداوم در حال مطالعه اثربخشی و ایمنی کراتین هستند. بر همین اساس است که بسیاری از مربیان و کارشناسان سلامت استفاده از کراتین را بی‏خطر می‎دانند، زیرا مطالعات این گونه نشان می‏دهند.
به گفته چاد کرکسیک، کراتین یکی از مکمل‏های ورزشی است که بیشترین میزان مطالعه و پژوهش درباره آن انجام شده و تا به امروز گزارشی مبنی بر ناامن بودن آن منتشر نشده است.


گزارش‏های حکایتی از آسیب کلیوی، مشکلات قلبی، گرفتگی‏های عضلانی، کم‏آبی بدن، اسهال و همچنین برخی اثرات جانبی منفی دیگر وجود دارند. اما واژه کلیدی «حکایتی» است.


برخی از این شرایط می‏توانند به واسطه مصرف بیش از حد ویتامین‎های کراتین شکل بگیرند. مصرف بیش از حد ویتامین C. می‎‏تواند موجب اسهال شده و مصرف بیش از حد آهن ممکن است به مشکلات معده منجر شود.
پس اگر می‏توانید بدون مصرف کراتین به حجم و وزن مورد نظر خود دست یابید، نیازی به مصرف این ماده ندارید. پیش از مصرف کراتین جنبه‎های مثبت و منفی را بررسی کرده و برای دستیابی به بهبود حداقلی و خطر احتمالی دست به هر کاری نزنید.


افراد زیر ۱۸ سال باید از مصرف کراتین پرهیز کنند. کودکان و نوجوانان هنوز در مرحله رشد قرار دارند و کارشناسان درباره اثر کراتین بر عضلات و استخوان‎های آن‌ها مطمئن نیستند.


کراتین اثرات مختلفی بر افراد مختلف دارد. برخی افراد واکنشی به کراتین نشان نمی‎دهند و این یک موضوع ژنتیکی است.


پس از گذشت یک هفته باید از این نکته آگاه شوید. اگر حجم تمرینات ورزشی شما افزایش می‎یابد، کراتین برای شما مفید بوده است. اگر این گونه نیست، احتمالا فردی هستید که واکنشی به مصرف کراتین نشان نمی‌دهید و مصرف این ماده کمکی به شما نخواهد کرد.


رژیم غذایی نیز اهمیت دارد. از آنجایی که برخی گوشت‎ها و غذا‌های دریایی از سطوح بالای کراتین برخوردار هستند، گیاهخواران به طور معمول پس از مصرف کراتین واکنش چشمگیری را مشاهده می‎کنند. افراد گوشتخوار ممکن است تغییرات کمتری را تجربه کنند.


یک رژیم غذایی سالم عاملی کلیدی برای عضله‎سازی است. اگر رژیم غذایی شما از غذا‌های کم ارزش تشکیل شده باشد، دلیلی برای افزودن کراتین وجود ندارد. بهتر است مصرف منابع خوب کربوهیدرات‎ها و پروتئین بدون چربی را مد نظر قرار دهید.


کراتین به تنهایی موجب افزایش وزن و بزرگ شدن عضلات شما نمی‎شود. تنها زمانی که مصرف این ماده با انجام ورزش ترکیب شده باشد، کیفیت تمرینات را بهبود می‎بخشد.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003XrQ

منبع: فردا

کلیدواژه: کراتین افزایش وزن کلیه ها مکمل کراتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۶۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ افسردگی شدید می‌تواند ریشه در شرایط فردی و اجتماعی داشته باشد، اما تغذیه هم بی تاثیر نیست. در بین خوراکی‌ها غذا‌های افسرده کننده‌ی بسیاری وجود دارد که برخی موجب بروز افسردگی شدید می‌شوند.
در جهانی زندگی می‌کنیم که بیشتر مواد به روش شیمیایی پرورش داده می‌شوند به همین خاطر برای کاهش نگرانی و اضطراب باید بیشتر به تغذیه توجه کنیم، زیرا تغذیه نقش بسزایی در حالات روحی افراد دارد 

مطالعات نشان می‌دهند مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای، مصرف زیاد گوشت قرمز شیرینی و شکلات و عدم مصرف فیبر و انواع میوه و سبزیجات تازه می‌تواند بشدت باعث افزایش ریسک ابتلاء به افسردگی حاد شود؛ علاوه بر این موارد یک سری مواد خوراکی اثرات منفی روی سلامت روان و افزایش خطر ابتلا به افسردگی در فرد می‌شوند.

۱. شکر
محققان دریافتند هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش یابد، سطوح پروتیینی بالا می‌رود که رشد نورون‌ها و سیناپس‌ها را مورد تشویق قرار می‌دهد. بار‌ها در بخش سلامت نمناک عنوان شده است که خوردن شکر باعث می‌شود که مغز شما در یک سطح بهینه کار کند و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، ریسک افسردگی و خطر ابتلا به دیابت و جنون نیز بیشتر می‌شود.

۲. شیرین کننده‌های مصنوعی
فکر نکنید که تنها به این خاطر که شیرین کننده مصنوعی است خطری شما را تهدید نمی‌کند اسپارتام جز تشکیل دهنده (و خطرناک) که در محصولاتی مثل نوشابه یافت می‌شود، تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین را مسدود می‌سازد.
این می‌تواند باعث انواع بیماری‌های عصبی از جمله سردرد، بی خوابی، تغییرات در حالت روحی و افسردگی شود. اما ممکن است برای سلامت ذهنی نیز بد باشد.

۳. الکل
سیستم عصبی مرکزی مهم است. مسئول گرفتن اطلاعات از طریق پنج حس، تفکر، درک، استدلال، و کنترل عملکرد حرکت است. اما با مصرف الکل این موارد کاهش پیدا می‌کنند و باعث تشدید علایم افسردگی می‌شود.

۴. روغن هیدروژنه
مرغ سرخ شده، پنیر سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده، به دلایل مختلفی برای بدن مشکل ایجاد می‌کنند و می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. اما چیز‌های بیشتری وجود دارد:آن‌ها هم به افسردگی مرتبط هستند.
هر چیزی که با روغن‌های هیدروژنه درست شده و حاوی چربی‌های ترانس است می‌تواند به طور بالقوه به افسردگی کمک کند. چربی‌های اشباع شده، مثل آن‌هایی که در گوشت گوساله، لبنیات بالا، و کره پیدا شده اند می‌توانند شریان‌ها را مسدود کنند و از جریان خون به مغز جلوگیری کنند.

۵. فست فود
افرادی که فست فود می‌خورند، ۵۱ درصد بیشتر دچار افسردگی می‌شوند؛ بنابراین از خوردن آنها بپرهیزید.

۶. چربی ترانس
چربی ترانس به چربی‌های اشباع نشده گفته می‌شود که معمولا در کل غذا‌ها دیده نمی‌شوند. تنها در دهه ۱۹۵۰ چربی‌های ترانس به طور معمول در چیز‌هایی مثل مارگارین، اسنک، محصولات پخته شده بسته بندی و روغن‌های مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی، مورد استفاده قرار گرفتند. مصرف چربی‌های ترانس کنترل نشده می‌تواند ریسک افسردگی را تا ۴۸ درصد افزایش دهد.

۷. غذا‌های با سدیم بالا
دهه هاست، غذا‌های بدون چربی به عنوان یک راه حل کاهش وزن اعلام می‌شوند -، اما بسیاری از این محصولات حاوی کمی سدیم هستند. متخصصان می‌گویند که همه این نمک اضافی می‌تواند کاملا با احساسات شما ناسازگاری داشته باشد، زیرا سدیم اضافی در این محصولات می‌تواند جنبه‌های سیستم عصبی را مختل کند.
نه تنها این می‌تواند باعث افسردگی شود، بلکه می‌تواند به واکنش سیستم ایمنی نیز کمک و باعث خستگی شود؛ و البته نمک هم چنین منجر به نگهداری مایع و باد کردگی می‌شود.

۸. کافئین
متخصصان بسیاری وجود دارند که می‌گویند حتی مقدار کمی کافئین نیز می‌تواند منجر به افسردگی شود. دلیل بیشتر کارشناسان، اثر مخرب کافئین روی خواب است. خواب آشفته می‌تواند به طور جدی به وضعیت ذهنی آسیب برساند.

۹. سبوس گندم
این نام را همیشه در میان خوردنی‌های مفید مشاهده می‌کردید، اما اینجا باید بگوییم که در مورد افسردگی این مسئله کمی متفاوت است چراکه سبوس گندم به دلیل وجود فیتیک اسید و فیبر جذب روی را محدود می‌سازد و همین کاهش روی اثر سو در افرادی که در معرض استرس و افسردگی هستند می‌گذارد.
مقدارکافی روی به خصوص برای افراد مضطرب اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا نشان داده اند کمبود آن رفتار عصبی و افسردگی را موجب می‌شود.

۱۰. پنیر سویا
با این که سویا مملو از پروتیین کم چرب است، همچنین با آنزیم‌های گوارشی و پروتئاز می‌تواند بسته بندی شود که هضم پروتئین را به طور باور نکردنی دشوار می‌کند. سویا مس، بالایی دارد یک ماده معدنی مرتبط با رفتار مضطرب، و نفخ شکم است.

۱۱. قهوه
قهوه مانند سوخت جت برای یک مغز نگران است؛ و یکی از بالاترین منابع حاوی کافئین است. کافئین نیز می‌تواند جذب مواد مغذی کلیدی را مانند ویتامین د و ویتامین‌های ب کند کند. تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از مواد گیاهی، به طور طبیعی، به خصوص بابونه، می‌تواند جایگزین خوبی برای قهوه باشد.

۱۲. نان سبوس دار
گلوتن برای بسیاری از افراد مضطرب، به خصوص بیمارانی با بیماری سلیاک - که در میان آن‌ها اضطراب رایج است خوب نیست و زمانی که گلوتن حذف می‌شود، این رفتار هم ناپدید می‌شوند. اما حتی افراد با آلرژی‌های خفیف نیز به آن حساسیت دارند.

۱۳. سوپ و غذا‌های کنسرو شده
غذا‌های فرآوری شده حاوی بیسفنول است که در اکثر غذا‌های کنسروی و پلاستیکی وجود دارد می‌تواند باعث کاهش قابل توجهی ژن‌ها در بخش استرس مداری مغز می‌شود.

۱۴. آب میوه
آب میوه‌ها فیبرندارند و حاوی فروکتوز هستند در نتیجه قند خون و هورمون استرس آدرنالین را بالا می‌برند. به عنوان یک قاعده کلی از نوشیدنی‌های شیرین اجتناب کنید.

دیگر خبرها

  • آموزش افزایش صدای تلویزیون بدون استفاده از ساندبار یا سیستم صوتی
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند