Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@21:06:29 GMT

کراتین چیست + مزایای این مکمل ورزشی

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۶۴۹۲۹

کراتین چیست + مزایای این مکمل ورزشی

به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان بدنسازی یکی از رشته های ورزشی پر طرفدار و محبوب بسیاری از جوانان است. اما چیزی که امروزه اهمیت بدن سازی و افزایش حجم عضلات را دارای اهمیت کرده استفاده از انواع مکمل ها است. به طوری که متاسفانه عده ای از افراد به دلیل عجله در عضله سازی و افزایش قدرت بدن به مصرف مکمل ها پناه می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چیزی که ما نیاز داریم به آن توجه کنیم بررسی عوارض این دارو ها و مکمل ها است. " کراتین" نیز به عنوان رایج ترین و پر مصرف ترین مکمل ها در بدنسازی شناخته می شود، ولی این که کراتین چیست و چه عوارض و فوایدی دارد، ما در این مقاله بررسی کرده ایم ،با ما همراه شوید.

اما کراتین چیست ؟

برخی از افرادی که در عرصه بدن سازی فعالیت دارند، استفاده از کراتین را مضر می دانند ، ولی این در حالی است که هنوز این ادعاها راجع به کراتین  اثبات نشده است. به همین خاطر تحقیقات و مطالعات زیادی درباره کراتین صورت گرفته و سالم بودن آن تایید شده است.

مکمل کراتین به ترکیبی گفته می شود که به طور طبیعی در بافت عضله ها پیدا می شود. به این ترتیب ترکیب موجود به عضلات بدن برای بلند کردن وزنه ها و تولید نیرو کمک می کند. هدف استفاده از کراتین در بدن سازی می تواند برای افزایش اندازه عضلات، قدرت و عملکرد ورزشی باشد. این مکمل ساختاری شیمیایی مشابه  آمینواسید ها دارد.  هم چنین جالب است بدانید که بدن انسان به صورت طبیعی، کراتین را از آمینواسیدهای گلیسین و آرژنین تولید می کند. علل مختلفی مانند ورزش کردن، خوردن گوشت، میزان حجم عضله ها و همین طور سطح هورمون های تستوسترون و (IGF-۱) بر میزان ذخایر کراتین در بدن موثر است. 95 درصد از کراتین به صورت فسفوکراتین در عضله های بدن و 5 درصد دیگر در کبد، مغز و کلیه های انسان ذخیره سازی می شود.

مصرف کراتین برای بدن چه تاثیری دارد؟

زمانی که فردی کراتین را به شکل مکمل مصرف می کند، موجب افزایش ذخایر فسفوکراتین بدن می گردد. خود فسفوکراتین نیز در درون سلول ها ، مولکولی پر انرژی به اسم ATP تولید می کند. این موضوع زمانی که در حال تمرین کردن باشید باعث بهبود عملکرد شما می شود.علاوه براین موارد کراتین به عنوان یک مکمل بدن سازی باعث افزایش حجم عضله ها، قدرت و ریکاوری بدن در افراد ورزشکار می گردد.  در دسته بندی مکمل ها می توان کراتین را جزو ترکیبات پروتئینی دانست که دارای آمینو اسیدمتیونین، آرژنین و گلیسین می شود.

حتما بخوانید: 15 توصیه برای شروع بدن سازی + اینفوگرافیک 

حتما بخوانید: سوالات خود در زمینه «مکمل های بدنسازی و عضله سازی» را اینجا بخوانید

استفاده از کراتین چه مزایایی دارد؟ تبدیل کراتین به کراتین فسفات در بدن

این ترکیب در تولید انرژی به ویژه در زمان انجام فعالیت های ورزشی بسیار موثر است. بیش ترین میزان کراتین در ماهیچه های اسکلتی ذخیره می شود.

افزایش کراتین موجود در عضله های بدن

در حال حاضر استفاده از کراتین به عنوان یک مکمل ورزشی در بین .ورزشکاران رایج است. این مکمل باعث افزایش میزان و محتوای کراتین در عضلات بدن شما می شود.

نکته!

در بعضی از تحقیقات صورت گرفته کراتین موجب افزایش توان ورزشی در افراد ورزشکار نشده است. به طورکلی 20 گرم از این ماده برای پنج تا هفت روز باعث افزایش عملکرد سرعتی فرد به میزان یک تا پنج درصد می شود. لازم به ذکر است استفاده از کراتین برای یک الی دو ماه می تواند توان سرعتی یک فرد را به میزان 5 تا 8 درصد ، قدرت وی را 5 تا 15 درصد و توده بدون چربی فرد را 1 تا 3 درصد افزایش دهد. اثر کارافزائی کراتین

با توجه به بررسی های انجام شده اثر کارافزائی کراتین به میزان برداشت آن توسط عضلات بدن بستگی دارد. جالب است بدانید که این مکمل از طرف کمینه بین المللی المپیک محدودیتی ندارد.

حتما بخوانید: یک مربی شخصی بدنسازی همیشه همراه خود داشته باشید

حتما بخوانید:چگونه کراتین بالا را رفع کنیم؟

اثرات جانبی کراتین برای افراد ورزشکار چیست؟

از جمله اثرات جانبی کراتین برای ورزشکاران افزایش وزن بدن وی است. هم چنین بر اساس مطالعات صورت یافته در رابطه با پاسخ افراد مختلف به این ماده اثرات آن در ورزش های دوره ای و متناوب  ،اثرات جانبی و اثرات طولانی مدتش بر ورزش های استقامتی نیاز و ضروری به شمار می رود.

عوارض مصرف کراتین

با مطالعه برخی از منابع علمی درباره کراتین می توان به موارد زیر اشاره داشت. تجمع آب در بدن به خصوص در نواحی ماهیچه اسکلتی و روده  از عوارضی است که درباره کراتین گفته می شود. هم چنین این عارضه فعلا در محدوده مطالعات موردی است و خیلی دامنه وسیعی ندارد.  به علاوه این عارضه بر اثر عدم تعادل آب و مواد معدنی در بدن رخ می دهد و با رعایت کردن یک رژیم غذایی متعادل و مخلوط کامل پودر کراتین در آب یا حتی آب میوه می توان از این اثر جانبی جلوگیری کرد. اما مسئله مهمی که باید به آن توجه گردد، احتمال ایجاد بار اضافی بر کلیه ها متعاقبا با مصرف کراتین است.

امیدواریم با خواندن این مقاله توانسته باشید به اطلاعات خوبی درباره کراتین و مزایای آن دست یابید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بدن سازی کراتین مکمل مکمل ورزشی بدن سازی تقویت عضله مکمل پروتئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۴۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟

متخصصان بر این باورند که باید شنا را بهترین ورزش ممکن دانست. البته بسیاری از افراد معتقدند که دویدن، دوچرخه‌سواری و وزنه‌برداری مزایای زیادی برای سلامتی افراد دارند ولی عموم آن‌ها از مزایای شنای خوب که شامل تقویت عضلات، کاهش التهاب و تقویت سلامت قلب، ریه و روان است، آگاه نیستند.

به گزارش خبرآنلاین، شنا نه‌تنها برای سلامت روان مفید است، بلکه راهی فوق‌العاده برای برقراری ارتباط و تعامل با جامعه است که حتی می‌تواند باعث تقویت روابط نزدیک در خانه هم بشود. در یک مطالعه که در آن به تجزیه‌وتحلیل ۲۰۰ شناگر پرداخته شده، این جمع‌بندی به دست آمده که افرادی که شنا می‌کنند اغلب زندگی جنسی فعال‌تر و رضایت‌بخش‌تری دارند.

برای آگاهی از دیگر مزایای ورزش «شنا» و تأثیر آن بر بدن و هم‌چنین بهبود قوای جنسی، «بهترین ورزش برای بدن کدام است؟» را بخوانید.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901344 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها
  • مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟