Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@01:06:55 GMT

کدام مواد غذایی تولید کراتین را تقویت می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۸۷۹۸

کدام مواد غذایی تولید کراتین را تقویت می‌کنند؟

کراتین یک بلوک سازنده در بدن انسان است. کراتین‌ها پروتئین‌های سختی هستند که ساختار سلول‌های اپیتلیال را شکل می‌دهند. این سلول‌ها سطوح داخلی و خارجی بدن را پوشش می‌دهند. آن‌ها به تشکیل بافت‌های پوست، مو و ناخن‌ها کمک می‌کنند. همچنین، سلول‌های اپیتلیال دیواره درونی اندام‌های داخلی و غدد را شکل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فواید بالقوه مواد غذایی سرشار از کراتین

پروتئین برای رشد و ترمیم قسمت‌های مختلف بدن از جمله موارد زیر اهمیت دارد:

- عضلات

- استخوان‌ها

- پوست

- تاندون‌ها

- مو

- چشم‌ها

- بافت‌ها

به طور خاص، کراتین به تقویت و انعطاف پذیری سلول‌ها در مو، پوست و ناخن‌ها و به کاهش آسیب دیدگی بافت‌ها ناشی از سایش کمک می‌کند.

همچنین، کراتین به موارد زیر کمک می‌کند:

- اندازه سلول‌ها را تنظیم می‌کند

- امکان حرکت، رشد و تقسیم را برای سلول‌ها فراهم می‌کند

- زخم‌ها را بهبود می‌بخشد

مواد مغذی که به تولید کراتین کمک می‌کنند

برخی مواد مغذی به بدن در تولید کراتین کمک می‌کنند و ممکن است سلامت پوست، مو، ناخن‌ها و بافت‌های دیگر را بهبود ببخشند.

با مصرف مواد غذایی حاوی این مواد مغذی، فرد می‌تواند به بدن در تولید کراتین کمک کند.

بیوتین

بیوتین نقش مهمی در تولید کراتین ایفا می‌کند و می‌تواند از رشد سالم مو و ناخن‌ها پشتیبانی کند.

ال-سیستئین

ال-سیستئین یک اسید آمینه و جزئی از کراتین است.

همچنین، سیستئین‌ها برای تشکیل کلاژن، حفظ کشسانی پوست و متابولیز بیوتین برای این که بدن بتواند از آن استفاده کند، اهمیت دارند.

روی

روی یک ماده مغذی مهم برای حفظ سلامت پوست است. این ماده معدنی از بازتولید کراتینوسیت ها، سلول‌های تولیدکننده کراتین، پشتیبانی می‌کند.

ویتامین C

ویتامین C از تشکیل کراتینوسیت‌ها پشتیبانی کرده و به محافظت از پوست در برابر استرس اکسیداتیو کمک می‌کند.

همچنین، این ویتامین به تشکیل کلاژن در پوست کمک می‌کند و ممکن است اثر ضدپیری روی چین و چروک‌های پوست داشته باشد.

ویتامین A

ویتامین A در شکل گیری کراتینوسیت‌ها نقش دارد.

این ویتامین برای جایگزینی سلول‌های پوست و عملکرد سالم گوش ها، چشم‌ها و دیواره درونی اندام‌های داخلی بدن ضروری است.

کدام مواد غذایی تولید کراتین را تقویت می‌کنند؟

مواد غذایی زیر منابع خوبی از مواد مغذی هستند که به تولید کراتین در بدن کمک می‌کنند. همچنین، آن‌ها ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری دیگر را نیز تامین می‌کنند.

تخم مرغ

از آنجایی که کراتین یک پروتئین است، مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین برای تولید آن اهمیت دارد.

تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین محسوب شده و یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۶.۲۴ گرم پروتئین است. همچنین، تخم مرغ حاوی مواد مغذی مهم دیگری از جمله کلسیم، ویتامین‌های B۱۲ و A است.

یک تخم مرغ پخته حاوی ۱۰ میکروگرم بیوتین است که یک سوم از ارزش روزانه برای این ماده مغذی محسوب می‌شود.

پیاز

پیاز حاوی ان-استیل‌سیستئین است که بدن از این آنتی اکسیدان برای تولید ال-سیستئین استفاده می‌کند.

یک پیاز خام کوچک می‌تواند ۵.۱۸ میلی گرم ویتامین C را تامین کند و همچنین حاوی روی و ویتامین‌های B است.

ماهی سالمون

ماهی سالمون منبع خوبی از پروتئین است و یک وعده یک اونسی (۲۸ گرم) از ماهی سالمون پخته می‌تواند ۷.۳۱ گرم پروتئین ارائه کند. این مقدار ماهی حاوی ۰.۱۳۹ میلی گرم روی نیز است.

همچنین، ماهی سالمون منبع خوبی برای بیوتین است و سه اونس (۸۵ گرم) از این ماهی حاوی ۵ میکروگرم بیوتین است. این ۱۷ درصد از ارزش روزانه برای بیوتین را تامین می‌کند.

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین A است.

یک سیب زمینی شیرین اندازه متوسط به وزن ۱۵۰ گرم می‌تواند ۱،۱۵۰ میکروگرم ویتامین A را ارائه کند. همچنین، سیب زمینی شیرین منبع خوبی از ویتامین C است و مقادیر کم از ماده معدنی روی را نیز ارائه می‌کند.

نصف فنجان سیب زمینی شیرین پخته حاوی ۲.۴ میکروگرم بیوتین نیز است که ۹ درصد از ارزش روزانه برای این ماده مغذی را تامین می‌کند.

دانه‌های آفتابگردان

دانه‌های آفتابگردان سرشار از بیوتین هستند و یک چهار فنجان از آن‌ها می‌تواند ۲.۶ میکروگرم بیوتین را تامین کند که ۹ درصد از ارزش روزانه برای این ماده مغذی است.

یک وعده یک اونسی (۲۸ گرم) از دانه‌های آفتابگردان حاوی ۱.۵ میلی گرم روی و همچنین ویتامین‌های B و E است.

انبه

انبه سرشار از ویتامین‌های A و C است که هر دو برای تولید کراتین اهمیت دارند.

یک انبه به وزن ۲۰۷ گرم می‌تواند ۱۱۲ میکروگرم ویتامین A و ۷۵.۳ میلی گرم ویتامین C را تامین می‌کند.

سیر

سیر حاوی ان-استیل‌سیستئین است که به تولید کراتین کمک می‌کند.

همچنین، سیر حاوی سیستئین دیگری است که می‌تواند به حفظ سلامت پوست و متابولیز بیوتین در بدن کمک کند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد که سیر به محافظت از کراتینوسیت‌ها در برابر آسیب ناشی از پرتو‌های فرابنفش کمک می‌کند.

البته این یک مطالعه آزمایشگاهی بود و پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که باید پژوهش‌های بیشتری با حضور سوژه‌های انسانی و حیوانی برای تایید این یافته‌ها انجام شوند.

کیل

کیل (Kale) یک ماده غذایی بسیار مغذی و حاوی سطوح بالای ویتامین‌های A و C است. یک فنجان کیل خام به وزن ۲۵ گرم حاوی ۱۲۵ میکروگرم ویتامین A و ۳۰ میلی گرم ویتامین C است.

همچنین، کیل حاوی مواد مغذی مهم دیگر از جمله آهن، کلسیم و فولات است.

جگر گاو

به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، جگر گاو یکی از بهترین منابع غذایی برای بیوتین است.

یک وعده سه اونسی (۸۵ گرم) از جگر گاو پخته ۳۰.۸ میکروگرم بیوتین را تامین می‌کند که برابر با ۱۰۳ درصد از ارزش روزانه برای این ماده مغذی است.

هویج

هویج سرشار از ویتامین A است. نصف فنجان هویج خام ۴۵۹ میکروگرم ویتامین A را تامین می‌کند که ۵۱ درصد از ارزش روزانه توصیه شده برای این ماده مغذی است.

همچنین، یک هویج اندازه متوسط حاوی ۳.۶ میلی گرم ویتامین C و مواد مغذی دیگر مانند روی، ویتامین‌های B و K است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کراتین ویتامین A کراتین سلامت پوست و مو پارسی خبر سبک زندگی ویتامین A درصد از ارزش روزانه میکروگرم ویتامین A میلی گرم ویتامین C تولید کراتین کمک سیب زمینی شیرین کراتینوسیت ها ماهی سالمون کمک می کنند مواد غذایی ویتامین ها منبع خوبی مواد مغذی ناخن ها بافت ها تخم مرغ سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان

اگر چه در انتخاب غذاهایی تحت عنوان {غذای ضد سرطان} تضمینی وجود ندارد اما انتخاب مواد غذایی مناسب می تواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند . برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان در این قسمت دستورالعمل هایی را برایتان ارائه خواهیم کرد.

جلوگیری از انواع سرطان با مواد طبیعی

1. مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنید :

به گزارش نمناک، میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها هستند که تصور می شود می توانند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد. همچنین مصرف غذای گیاهی باعث احساس سیری شده و فرصت را به مصرف محصولات قندی نخواهد داد.

پیروی از رژیم مدیترانه ای برای پیشگیری از سرطان رژیمی مناسب می باشد زیرا بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات ، غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل تمرکز دارد.

2. چای سبز :

چای سبز یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که می تواند در پیشگیری از سرطان کبد، پستان، لوزالمعده، ریه ،مری و پوست موثر واقع شود . محققان همچنین گزارش می دهند که وجود یک ماده شیمیایی غیرسمی در چای سبز به نام اپی گالوکاتچین سه گالات علیه اوروکیناز (آنزیمی که برای رشد سرطان مهم است) عمل می کند . یک فنجان چای سبز حاوی 100-200 میلی گرم ازاین ماده ضد سرطان است.

3. گوجه فرنگی :

براساس تحقیقات وجود آنتی اکسیدان لیکوپن در گوجه فرنگی به همراه بتاکاروتن ، آلفاکاروتن و ویتامین E می تواند در پیشگیری از برخی سرطان ها مانند سرطان پروستات در مردان و ریه به خوبی عمل کند . گوجه فرنگی پخته خواص بسیاری دارد زیرا به این روش لیکوپن آزاد و در دسترس بدن قرار می گیرد.

4. روغن زیتون :

در کشورهای مدیترانه ای از روغن زیتون برای پخت و پز و تهیه سالاد استفاده می شود و ممکن است یک ماده غذایی ضد سرطان محسوب شود و برخی بررسی ها نشان می دهد که میزان سرطان پستان در کشورهای مدیترانه ای بسیار کمتر از سایر کشور ها می باشد.

5. انگور:

انگور قرمز سرشار از آنتی اکسیدانی بنام رسوراترول است و می تواند با سرطان مبارزه کند . این ماده در آب انگور قرمز فراوان بوده و رشد سلول های سرطانی را محدود می کند.

6. سیر و پیاز :

براساس تحقیقات انجام شده ، سیر و پیاز با تشکیل نیتروسامین ها می تواند بدن را در مقابل سرطان روده بزرگ ، کبد ،سینه و معده حفظ کند. در واقع هرچه سیر و پیاز تند تر باشد ترکیبات شیمیایی فعال گوگردی فراوانی دارد که می تواند از بروز سرطان پیشگیری کند . به همین دلیل مصرف روزانه یک حبه سیر توصیه می شود.

7. ماهی :

ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است . چنانچه به دنبال جایگزینی برای ماهی هستید مصرف دانه کتان نیز توصیه می شود.

8. انواع توت ها :

توت ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که با متوقف کردن رادیکال های آزاد با سلول های سرطانی مبارزه می کنند . ترکیبات موجود در توت همچنین رشد و گسترش سلول های سرطانی را متوقف خواهد کرد . پس بلوبری ، تمشک و توت فرنگی را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

9. سبزیجات صلیبی :

سبزیجات صلیبی از قبیل بروکلی، کلم پیچ و گل کلم در مقابله با سرطان عالی هستند . محققان دریافتند که اجزای موجود دراین سبزیجات می تواند بدن شما را از رادیکال های آزادی که به DNA سلولها آسیب می رساند محافظت کند . این سبزیجات همچنین می تواند رشد تومور ها را آهسته و در حقیقت آن ها را ازبین ببرد.

10. زردچوبه :

زردچوبه ادویه ای نارنجی رنگ و متعلق به هندوستان است . این ادویه حاوی ماده ای به نام کورکومین است که در کاهش خطر سرطان مفید واقع می شود.

کورکومین سلول های سرطانی را مهار و به کوچک شدن آن ها کمک می کند.

11. غلات کامل :

غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتی اکسیدان هستند که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهند . مصرف غلات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش خواهد داد . جو دوسر ، برنج قهوه ای و نان گندم سبوس دار و پاستا نمونه های از این غلات سبوس دار هستند.

12. سبزیجات دارای برگ سبز :

سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی چون بتاکاروتن و لوتئین هستند . مواد شیمیایی موجود در این سبزیجات با سرطان مبارزه کرده و رشد برخی سلول های سرطانی را محدود می کند.

13. لوبیا :

لوبیا ها به ویژه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز منابع بسیار خوب و غنی از آنتی اکسیدان هستند و باید در رژیم ضد سرطان گنجانده شوند . لوبیا ها همچنین حاوی فیبر هستند که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش خواهند داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است