Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ارزیابی یک نوع زخم پوش شدند که با استفاده از کراتین بازیافتی پر مرغ اصلاح شده و می‌تواند به عنوان یک پانسمان موثر در درمان سوختگی استفاده شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، موفق به طراحی و ارزیابی یک نوع زخم پوش شدند که با استفاده از کراتین بازیافتی پر مرغ اصلاح شده و می‌تواند به عنوان یک پانسمان موثر در درمان سوختگی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیل الرحمن خلیلی پور رودی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «اصلاح منسوج سلولزی با استفاده از کراتین بازیافتی الیاف پروتئینی جهت تهیه زخم پوش‌های زیست فعال» که به سرپرستی خانم فاطمه داداشیان از دانشکده نساجی و خانم عاطفه سلوک از دانشکده مهندسی پزشکی در طول مدت سه سال، انجام گرفته است، گفت: در حال حاضر بیمارانی که دچار سوختگی هستند، به علت گرانی زخم پوش‌های وارداتی هنوز در بیمارستان‌ها از گاز وازلینه برای پانسمان زخم‌های این بیماران استفاده می‌شود.


وی با اشاره به معضلات گاز وازلینه گفت: استفاده از گاز وازلینه، به عنوان یک پوشش تنها به کنترل از دست رفتن آب بدن بیمار و جلوگیری از هجوم باکتری‌ها کمک میکند و تاثیر مهمی در تسریع ترمیم زخم ندارد. حتی به دلیل وجود وازلین محدودیت در اکسیژن رسانی به زخم نیز ایجاد می‌شود.


خلیلی پوررودی ادامه داد: گاز استریل بدون وازلین هم هنگام تعویض پانسمان موجب ایجاد زخم ثانویه می‌شود که مناسب نیست. برای همین موضوع نیاز به یک زخم پوش مقرون به صرفه که با فناوری در دسترس و مواد اولیه ارزان و در مقیاس زیاد قابل تهیه باشد به شدت احساس می‌شود.


این محقق خاطر نشان کرد: با توجه به نتایج به دست آمده، در اکثر شاخص‌های مورد بررسی زخم پوش سلولزی اصلاح شده از نمونه تجاری نتیجه بهتر یا دست کم مساوی با آن را داشته است. به علاوه بازیافت کراتین از الیاف پروتئینی پر مرغ جهت تهیه یک ماده ارزشمند به نام زخم پوش زیست فعال، ارزش افزوده فراوانی در حد کیمیاگری ایجاد می‌نماید.

استفاده از فناوری شناخته شده pad-dry-cure (پد کردن – خشک کردن و تثبیت حرارتی) در این پژوهش کار تجاری سازی و کاربردی کردن این دانش فنی را تا حد زیادی تسهیل نموده است. به طور کلی اصلاح سطح سلولز و همین طور تولید بیومتریال پایه کراتینی با توجه به ابعاد ناشناخته‌ای که هنوز وجود دارد می‌تواند مرز‌های دانش در رشته الیاف را ارتقا دهد. این پروژه نیز نه تنها در مرز‌های دانش بوده است بلکه کاملا کاربردی است و محصول تولید شده از مواد اولیه در دسترس و ارزان داخل کشور تهیه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سوختگی دانشگاه امیرکبیر پانسمان زخم پوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۰۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات ۲۹ دریانوردی هرمزگانی/ ۳ فوتی و ۷ مجروح در سانحه آتش سوزی لنج

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: این دریانوردان بدون توجه به هشدار‌های صادر شده و شرایط نامساعد جوی عازم دریا شده بودند.

اسماعیل مکی‌زاده افزود: ۱۳ سرنشین یک فروندکشتی به گل نشسته در ۴ مایلی جنوب اسکله بهمن قشم با اعزام تیم جستجو و نجات دریایی به محل از شرایط اضطرار خارج شدند.

وی گفت: ۶ سرنشین یک فروند قایق صیادی نیز که دچار نقص فنی در ۵ مایلی جنوب بندرشهیدحقانی شده بودند نجات یافتند.

اسماعیل مکی‌زاده گفت: ۳ سرنشین قایقی که به دلیل تمام شدن سوخت در ۶ مایلی جنوب شرق جزیره هرمز اعلام اضطرار کرده بود نیز نجات یافتند.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: یک فروند لنج در هشت مایلی جنوب جزیره هرمز دچار آتش سوزی شده بود که هفت نفر از سرنشینان آن نیز توسط قایق‌های همیار ناجی و ناجی ۱۵ و ۱۹ نجات پیدا کردند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه عاوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: در این حادثه ۳ نفر در محل جان خود را از دست دادند و ۷ مصدوم نیز به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس منتقل شدند.

حسین قاسمی افزود: از این شمار ۲ نفر دچار سوختگی ۵۰ درصد، یک نفر ۷۰ درصد، یک نفر ۲۰ درصد و ۳ نفر هم دچار سوختگی ۱۵ و ۱۰ درصد شده بودند.

وی گفت: مصدوم با سوختگی ۷۰ درصد با آمبولانس به بیمارستان شیراز اعزام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • سه سرنشین لنج آتش گرفته در آبهای جزیره هرمز جان باختند
  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • فوت ۳ سرنشین لنج آتش گرفته در آب‌های جزیره هرمز
  • فوت 3 سرنشین لنج آتش گرفته در آب های جزیره هرمز
  • نجات ۲۹ دریانورد هرمزگان از شرایط اضطرار/ ۳ فوتی و ۷ مجروح
  • نجات ۲۹ دریانوردی هرمزگانی/ ۳ فوتی و ۷ مجروح در سانحه آتش سوزی لنج
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه
  • صنایع عسلویه مشکلات شدید ترافیکی برای «شیرینو» به وجود آورده است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست